Vul hier uw gegevens met geboortedatum in en ontvang voor jouw verjaardag een attentie

Taverne restaurant Ter Biestmolen te Zwalm Mechelse koekoek Zwalmmolen
Taverne restaurant Ter Biestmolen te Zwalm
De Mechelse Koekoek

Sint Denijs Boekel zou een dorp van Cyriel Buysse kunnen zijn: een kerk als kern van een pittoresk dorpspleintje en de adem van een ver verleden.

Langs een landweg trek je er zuidwaarts tot het grote vermoeden plots opduikt uit datzelfde ver verleden: "molendinum de Molderghem".

Een sprankelende waterval, een ingedommeld rad, een beek die rustig haar weg zoekt, een watermolen als een vlaamse reus met stevige voeten in de lemen grond sinds 1229.

En daarin een romantisch restaurant: De Mechelse Koekoek met dezelfde trouw aan de eigen Vlaamse aarde en haar produkten: zoals duif en haas, asperge en spinazie, aardbei, framboos en Balegemse jenever.

Onze chef kookt hier “à la minute” maar plant op termijn. Dagelijks zijn de seizoenmenu's te verkrijgen naast een “carte blanche” waarbij hij zijn inspiratie laat leiden door het dagverse aanbod.

In hooggespannen concentratie,dicht bij zijn fornuis, zijn tweede thuis, rangeert hij met tomeloze liefde zijn ingredienten die elk hun geëigende plaats krijgen op het bord, en maakt creaties die royaal en rijkelijk zijn.

U ervaart op elk bord zijn kundigheid en verfijnde smaak maar vooral zijn broodnodige liefde voor zijn vak, zijn onuitputtelijke vindingrijkheid en zijn zorg voor permanente kwaliteit.

Bescheiden wil hij niet flaneren in de eetzaal maar hij houdt de oren gespitst voor elk woord van lof of opbouwende kritiek om U steeds beter en intenser te verwennen en wie de proef op de som nam is menig maal teruggekeerd.

U geniet met volle teugen van deze uitzonderlijke keuken, uniek historisch kader, en altijd goed gezelschap. Onze wijnen worden met uiterste zorg gekozen en geven bij elk gerecht een passende toets.

U vindt op de site steeds alle actuele menu's en de volledige kaart. U kan zich abonneren op de seizoensfolder via ons contactformulier. Bekijk ook onze foto's, misschien vindt u zichzelf wel terug.